fbpx

Originalni glas

Hosted ByJelena Đoković

Platforma Original je projekat Fondacije Novak Đoković i namenjena je kreativnim i snažnim ljudima koji žele kvalitetan sadržaj, nova znanja i originalne priče. Želja nam je da ohrabrimo mlade da sanjaju i žive svoje snove. Na našim stranicama možete naći podršku i inspiraciju jer želimo da zajedno gradimo bolju budućnost za sebe i sve koji nas okružuju!

Folkk: Treba pokucati na dosta vrata ako verujete u ono što radite

Za danas smo vam spremili priču o jednom inspirativnom projektu čiji je cilj da spoji staro i novo i ujedini mlado i staro. Sa nama u studiju je Balša Đuković, osnivač brenda Folkk, iza kojeg stoji dizajnerski inkubator Nova Iskra. Oni žele da očuvaju tradicionalne i vekovima negovane zanate, kao i umešnost zanatlija iz različitih delova Balkana. Takođe, žele da svojim lokalnim proizvodima pruže globalnu vidljivost kroz svoju online platformu. Ono što ovu preduzetničku ideju ponekad razlikuje od ostalih jeste i njihov specifični poslovni model koji primenjuju, a koji su podržali različiti evropski fondovi.

Sa našim gostom smo pričali o tome kako su uspeli da formiraju Folkk kao jedno od prvih društvenih preduzeća ovog tipa u regiji, zašto je bitno angažovati se u nekoliko industrija i koliko je bitno testirati proizvod pre nego što izađe na tržište.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *