fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Današnja sagovornica je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, prve organizacije posvećene podršci, promociji i razvoju ženskog preduzetništva kod nas koju čini 300 članica i 900 u proširenom članstvu, preko partnerskih udruženja u čijem je stvaranju UPŽ Srbije učestvovalo. Doktor ekonomskih nauka, doajen i vodeći nacionalni konsultant u oblasti ženskog preduzetništva, stručnjak za pitanja inovacija u malim i srednjim preduzećima, od 2015. predsedavajuća Sektorske grupe za žensko preduzetništvo u okviru Evropske mreže preduzetništva, naučni saradnik u Institutu „Mihajlo Pupin“, konsultant na mnogim nacionalnim i međunarodnim projektima, od toga preko 150 realizovanih u okviru UPŽ Srbije, autorka velikog broja naučnih i stručnih radova i tri knjige, dobitnica brojnih nagrada, među kojima i one prestižne, Alijanse žena sa sedištem u Vašingtonu, kojom je svrstana među 100 odabranih u svetu koji se godišnje nagrađuju za izuzetan doprinos ekonomskom osnaživanju žena

O 23 godine na čelu Udruženja poslovnih žena Srbije „koje su proletele“, a svaka je nosila novi izazov.

O ženskom preduzetništvu koje se za sve te godine razvijalo i danas više nije socijalna, već razvojna ekonomska kategorija.

O osnivanju Udruženja uoči bombardovanja, „zbiru uspona i padova“ u razvoju ženskog preduzetništva, periodima optimizma, rasta, kriza i napretka koji se smenjuju.

O snovima koji su se menjali tokom školovanja, od mladalačkih o pozivu profesorke srpskog, do studija ekonomije i marketinga kroz koji je na neki način „iživela te davnašnje snove“.

O počecima Udruženja, prvom projektu i učesnicama, početnicama u biznisu, između ostalog ženama izbeglicama iz bivše Jugoslavije, od kojih je svaka pričala svoju emotivnu i potresnu priču, što je u njoj podstaklo želju da podrži žene generalno i oda priznanje velikoj snazi koju pokazuju.

O umrežavanju žena sa ex Yu prostora, potrebi da se stvore nove veze, preduzetnicama koje pre svega prepoznaju jedna kod druge preduzetnički poriv koji većina ljudi nema.

O privilegiji da radi i sarađuje upravo sa preduzetnicama, jer je to grupa koja se međusobno podržava, razume i druži, što je uvek u funkciji daljeg razvoja, i ličnog i poslovnog.

O dobroj energiji koju Udruženje deli, što je verovatno razlog da je tako dugotrajno i moderno rečeno održivo, i sa i bez projekata.

O Cvetu uspeha za ženu zmaja, koji je na neki način kruna rada Udruženja već 15 godina, želji da se pošalje poruka i mlađim generacijama kroz primere dobre prakse.

O ćerkama koje su rasle sa Udruženjem i volele da budu od malene deo svega, uključivale se u razne aktivnosti a i danas ga podržavaju.

O Međunarodnom danu devojčica u IKT-u, devojčicama koje uče da budu samostalne, upoznaju se sa preduzetnicama, preduzetništvom, savremenim tehnologijama.

O osećaju privilegovanosti jer je okružena ženama koje su borci, interakciji sa onima koje čašu gledaju kao polupunu a ne polupraznu.

Još mnogo divnih podsticajnih i toplih priča, uz poruku da je sve moguće i da je „samo nebo granica“.