fbpx

Božo Janković je osnivač i direktor kompanije „Enterijer Janković“, kompanije koja ima svetski renome i reference kakvima se jako mali broj kompanija može pohvaliti i to govoreći na globalnom nivou. Pored toga, od strane kompanije EY je 2014. godine proglašen kao „Preduzetnik godine“ i predstavljao je Srbiju u Monte Karlu na takmičenju za EY Svetskog Preduzetnika.

Diplomirao je dizajn u oblasti prerade drveta na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, radio u nekoliko firmi, a zatim se, pred naletom ratnih dešavanja u staroj Jugoslaviji, seli u Novi Sad. U toku 1991. godine iznajmljuje radionicu sa mašinom za preradu drveta i sam sa svojom suprugom u 23 kvadratna metra započinje svoje poslovanje.

Od 23 kvadratna metra i dvoje radnika, koliko ih je bilo na samom početku, „Enterijer Janković“ sada ima 35.000 kvadrata proizvodnog prostora i preko 600 zaposlenih radnika. Angažovani su od strane najpoznatijih svetskih hotela da izvode projekte u Moskvi, Londonu, Barseloni, Amsterdamu, Veneciji i drugim svetskim destinacijama, na opremanju 22 dvorca u Engleskoj, radili su rezidenciju ruskog predsednika, kao i filharmoniju u Moskvi, koja je pravo remek delo arhitekture, sarađuju na projektu kraljevske porodice u Kataru, rade enterijer za 450 vila na poluostrvu u Abu Dabiju…I ovo je samo jedan mali deo njihovih projekata

Zanima vas kako je sve navedeno moguće postići i stvoriti u manje od 30 godina poslovanja, a pri tom, kako on sam kaže, ostati normalan? Onda vam najtoplije preporučujemo da poslušate razgovor sa Božom Jankovićem, čovekom koji stoji iza svih ovih uspeha, a koji je nesebično podelio sa nama svoja znanja, iskustva i naučene lekcije.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *