fbpx

U 86. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Ivan Brkljač – programski direktor “Tačka povratka”. Za početak Ivan nas upoznaje sa najnovijim projektom, “Tačka povratka”, koji služi kao jedan vid podrške ljudima koji su inostranstvu, a žele da ostvare nekakvu vezu sa Srbijom. Takođe, govori o proboju i izazovima sa kojima su se susretali za vremene pandemije kada su bili centralni izvor svih servisnih informacija za naše državljane koji su vani tokom prvog talasa korone.

U nastavku se dotiče svog uspešnog oca, Branimira Brkljača, te o okolnostima odrastanja u njegovom okruženju: od “štkrikanja” “Kosmodiska”, preko rada u magacinu, do javljanja na telefon. Nakon toga, usledio je odlazak iz Srbije, nastavak obrazovanja van granica naše zemlje, najpre u švajcarski internat, a pa potom na studije u Londonu. Ivan se postarao da nam pobliže dočara razlike između našeg i inostranog obrazovnog sistema.

Drugi deo epizode rezervisan je Ivanov karijerni put. Počevši od Budimpešte i mađarskog tržišta, gde je imao prilike da se bavi internet marketingom, pa kasnije do suosnivanja “Mokrin Hausa”, izolovanog raja za digitalne nomade iz celog sveta, kao i kulturno-umetničko-edukativnog centra kojim doprinose razvoju zajednice u tom selu.

Kad je bio uveren da je “Mokrin Haus” u sigurnim rukama, red je bio da se osamostali. Ukazala se prilika, tj. poziv od strane Kabineta predsednice Vlade, koji je bio u potrazi za vođom projekta “Tačka povratka”, a Ivan se ispostavio kao idealan kandidat za tu poziciju. Danas pored servisnih informacija, programa usmerenog našoj dijaspori koje nude, takođe, postoji podkast u kome gostuju povratnici i pričaju svoje unikatne priče, a koji je ostavljen za kraj ove epizode.

Teme u podkastu:
– Uvod
– Projekat “Tačka povratka”
– Pandemija kao prekretnica
– Dečji snovi: Od đubretara do pilota
– U očevom okruženju
– Prvi testimonijal: “Kosmodisk”
– Odlazak u švajcarski internat
– Švajcarski i srpski obrazovni sistem
– Studije u Londonu
– Prvi posao: Marketing na mađarskom tržištu
– „Mokrin Haus“: Raj za digitalne nomade
– “Tačka povratka” – izlazak iz očeve senke
– Priče koje navode na povratak

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/3lfNQS4

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN