fbpx

U 85. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Dušan Uzelac – finansijski savetnik i osnivač portala “Kamatica”. Čovek koji je oduvek znao da će biti preduzetnik, koji po sopstvenom priznanju, nigde nije radio, govori o svojim preduzetničkim koracima koji datiraju još od srednjoškolskih dana, pa sve do pojave interneta na ovim prostorima i izrade prvih sajtove, uz anegdote koje su mu se usput dogodile. Dok je bio u potrazi za preduzetničkim studijama, kojih, ispostaviće se, nije bilo, razrešio je dilemu šta je bitnije – znanje ili zvanje.

Uzalud sav talenat ovog sveta, ako iza toga ne stoji ambicija i rad, koji su od krucijalnog značaja ako išta želite da postignete u preduzetništvu, to je Dušanova poruka. Upravo ta ambicija je pokretačka snaga portala “Kamatica”, jedinstvenog finansijskog vodiča. Naglasak je na upravljanju finansijama, što ličnim, što poslovnim, i generalno brizi o novcu, tj. svakom dinaru, začinjeno ličnim primerima i anegdotama.

Za Dušana ne postoji neuspeh, njegov rečnik jednostavno ne sadrži tu reč. Tako se ophodi prema “Kickstarter” projektu, sa kojim se, kako on to voli da kaže, olupao, ali nije dopustio da ga obeshrabri, već je to shvatio kao jednu od skupljih lekcija i nastavio dalje da maršira.

Teme u podkastu:
– Uvod
– Ja, preduzetnik
– Potraga za preduzetničkim studijama
– Talenat vs ambicija
– “Kamatica”: Vodič za finansije
– Briga o novcu
– “Kickstarter” izlet: Različite kulture i mentaliteti

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/3oUjZ43

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN