fbpx

U 84. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Galeb Nikačević – novinar, voditelj, medijska ličnost, a od ove godine i domaćin podkasta “Agelast”. Kolega podkaster za početak govori o podkastu kao formatu koji je tek u povoju na ovim prostorima, odbijanju potencijalnih klijenata zbog nerazumevanja načina funkcionisanja samog formata, kao i novom načinu oglašavanja putem danas uticajnih osoba na društvenim mrežama iliti influensera.

Detinjstvo za ovog velikog sanjara bilo je turoban period u životu, a kroz čitanje i maštanje tražio je beg od svakodnevice. Novinar navodi pisanje kao način da izbaci sve što ga mori, da se iskaže, ali ujedno i da stekne jednu veštinu koja oduvek cenjena i praktično svuda tražena, a najbolji pristup za brušenje tog umeća upravo leži u kreativnom čitanju.

Jaz između sveta privilegovanih i neprivilegovanih je veliki, a to je naš gost dobrano osetio na svojoj koži. Put otkrića, pronalaska sebe je veliki zalogaj za svakoga, mnogi ni ne uspeju u svojoj nameri. Stoga, njegovo čedo, podkast “Agelast” je vid da se nekako premosti taj jaz, da se izgradi most, tj. platforma za najrazličitiji spektar ličnosti, gde su svi ravnopravni, gde svi mogu da ispričaju svoje priče, ali gde i sam autor pokušava da nađe odgovore na sopstvena pitanja, i time pokaže drugima da nisu sami u svojoj potrazi.

Teme u podkastu:
– Uvod
– Podkast kao format u povoju kod nas
– Razumevanje formata podkasta od strane klijenta
– Influenseri: novi način oglašavanja
– Sanjar o boljem sutra
– Pisanje: vid uspuhavanja i sticanja dragocene veštine
– Evolucija čoveka i tehnologije ne idu ruku pod ruku
– Podkast “Agelast”: platforma za (ne)privilegovane
– Pronaći sebe: korak u nepoznato
– Svaki trenutak je pravi trenutak

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/3oADMFs

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN