
Sve veće vremenske nepogode i klimatske katastrofe prete da svojom učestalošću pretvore plodno zemljište u agrarnu pustinju. Srbija klizi da na skali koja prikazuje degradiranost zemljišta za ratarsku proizvodnju uskoro padne ispod podeoka broj jedan.
U drugi segment, u kom izdvajamo vaše uspešne priče, donosimo priču o porodičnom biznisu koji okuplja sve ukućan. Majka Vineta, otac Negovan i sin Nemanja Šinka prave namaze i slatko od neobičnih kombinacija. Pored standardnih ukusa, na primer: kajsije, ribizle, borovnice, oni proizvode i slatko od bagremovog cveta, ljubičica i šargarepe!
Naša treća rubrika odnosi se na inovacije, a ovom prilikom vam predstavljamo mlade talente i njihova dostignuća! Na nedavno održanom takmičenju pod nazivom Ekotrofelija pobedio je tim sa Akademije strukovnih studija u Beogradu koji je kreirao ekstrudirani snek proizvod od bezglutenskih žitarica i tropa cvekle. O inovativnoj tehnologiji koja je primenjena prilikom njegovog pravljenja, kao i o inovativnom pakovanju, razgovaraćemo sa predstavnicom pobedničkog tima, Anastasijom Spasojević.
Produkcija: Fabrika kreativnosti