fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Gljive su čitavo carstvo između biljaka i životinja, a većina nas od svega toga zna samo šampinjon koji zagrize u kaprićozi. Ako ste ikada istraživali kako da zdravije jedete, sigurno ste se nekad zapitali zašto ne jedete više pečuraka. A onda ste odmah i našli odgovor: ništa ne znate o njima! Koje postoje, kako se spremaju, gde se nalaze, koje su otrovne, koje su haluciogene itd.  

O svemu tome danas pričamo sa Bobanom iz Almažan Kitchen. Boban sakuplja i jede pečurke preko 50 godina, genijalan je kuvar, ali najbitnije: vrstan pričač priča (storyteller prim prev.).  

(00:00) Uvod

(12:32) Otrovne gljive

(17:31) Zaboravljene gljive

(27:10) Lisičarke

(28:31) Vrganji

(33:00) Kako izgleda branje pečuraka u šumi?

(36:00) Tartufi

(41:33) Kombuha / Serbuha

(45:33) Gljivice

(47:16) Najveće gljive, puze, medenjače

(49:45) Omiljena Almažanova gljiva

(52:58) Greške u šumi

(57:26) Haluciogene pečurke, da ne kažemo ludare

(01:00:18) Novo Almažan Kitchen iskustvo

Možete nas slušati na YouTube i svim AUDIO platformama:

YouTube: https://bit.ly/33Yp8zk

Spotify: https://spoti.fi/3j0HWlU

iTunes: https://apple.co/2SUHiMj

RSS: https://bit.ly/3lLPgnc

Google Podcasts: https://bit.ly/377pPbv

Autor i voditelj: Goran Jankuloski

Produkcija: www.ziska.rs