fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Iskoristite promo kod UMAMIŠEGRT za 15% popusta na prve 3 kupovine na https://www.volver.rs

Podržite kreiranje podkasta na BuyMeACoffee ili Patronu i uživajte u ranom pristupu epizodama kao i ekskluzivnim bonus sadržajima:

https://www.buymeacoffee.com/umamisegrt

https://www.patreon.com/umamisegrt

Produkcija: www.podcast.rs

Razgovarali smo o svemu onome što čini ukuse i mirise vina… zašto je miris vina važan aspekt uživanja u vinu? Šta je telo vina a šta znači da vino ima dugu završnicu, visoke kiseline ili da je vino suvo? Kako nas visoki alkoholi ili topao klimat može prevariti u proceni slatkoće vina? O najboljem vinu za špricer i zašto se ono idealno slaže sa vrućom prasetinom? O dva različita pravca u razmišljanju o uparivanju hrane i vina – prema sličnostima i onom po suprotnostima.. Da li je „stariš kao vino“ dobar kompliment i da li vina postaju bolja starenjem? Da li vino može da se pokvari? Šta su „vina za ručak“? O uživanju u degustacionim menijima restorana visoke kuhinje i uparivanju sa vinima – kako se servira vino a kada i kako konzumira u odnosu na posluženu hranu?

Razgovarali smo i o Vukovom novom ugostiteljskom poduhvatu, restoranu koji će se zvati „Pinot“ a nalazi se u West65 kompleksu..

Sa idejom da na sastavne delove razložimo tematiku uparivanja hrane i vina, razgovarao sam sa Vukom Vuletićem, suvlasnikom restorana Pinot i našim najuspešnijim somelijerom.