
Zdrava hrana, bezbedna hrana, sigurna hrana… U čemu je razlika?
Činjenica 1: nije lako doći do zdrave hrane, niti je lako utvrditi da li je neka hrana i sigurna i bezbedna. O ovim i drugim temama pričamo sa Dr Veselinom Radovanov Pelagić predsednicom upravnog odbora Fondacije za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje.
Činjenica 2: ono što je svakako moguće i nije čak ni toliko teško, jeste minimizirati unos hrane za koju već svi znamo da je izuzetno štetna. Takođe, nešto što svako može vrlo lako da uradi, jeste da osvesti šta ishrana znači za organizam, da ishrana nije samo „utoliti glad“ i imati potreban i dovoljan minimum energije za svakodnevno funkcionisanje. Način na koji jedemo, kada jedemo i šta, ima i psihološku i kulturološku dimenziju, tema „zdrava hrana“ je jednostavno preširoka. Mi smo je samo malko dotakli kako bismo vas podsetili da više pažnje usmerite i ka toj sferi života.
dr Veselina Radanov Pelagic
www.frd.org.rs
www.facebook.com/frd.org.rs/
twitter.com/FrdFrdeh
www.linkedin.com/company/71872060/admin/ www.linkedin.com/pub/veselina-pelagic/27/637/290 www.facebook.com/cilemen
www.linkedin.com/pub/veselina-pelagic/27/637/29021 000
Novi Sad, Serbia
mobile: + 381 63 839 80 75
Email: vpelagic@gmail.com veselina.pelagic@frd.org.rs