fbpx

Ukoliko se ne osećate dobro – to je okej. Okej je takođe i da se svojim tempom privikavate na “novo normalno stanje”. Iako je vanredno stanje u Srbiji prošlo, kriza još traje, a “neke životne lekcije su nam servirane iako nismo hteli da se upišemo u tu školu” – sumira Milica Jakšić psihoterapeutkinja u 20-minutnom podkastu “Urbani razgovori”.

Milica Jakšić u podkastu „Urbani razgovori“ kaže kako je jedno sigurno, a to je da od ove krize niko nije izuzet:

Kriza koja na neki način još uvek trajeće uticati na nas u onoj meri u kojoj smo sa kriznim događajima u kontaktu. Ono što je specifično je da nema nikog ko je izuzet s obzirom da je ova kriza zadesila čitavo čovečanstvo.” (od 1,55)

Na pitanje o trendu koji se u jednom trenutku pojavio, a to je trend “usavršavanja” i “rada na sebi” Jakšić objašnjava da bi bilo vrlo korisno da ne napravimo od kovida19 maraton u tome ko je bolje izdražao ili ko je postao pametniji, lepši zgodniji. (od 11,21)

“Mislim da je važnije na ovo gledati kao na put ličnog otkrivanja, a ne ličnog triumfovanja jer smo puno stvari sami o sebi saznali i o drugim ljudima i o svetu. To je stvarno prilika da budemo malo mudriji, a ne lepši, pametniji i zgodniji pošto za to imamo ceo život da se popravimo”. ( od 15,30)

Send in a voice message: https://anchor.fm/fabrikakreativnosti/message

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *