fbpx

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Mr.sc.dr. ALMA HALILBAŠIĆ

specijalista interne medicine
subspecijalista hematologije
Klinika za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze
UKC Tuzla
Tuzla, BiH

LINK NA TEČAJ

Jedan od vrlo čestih problema u svakodnevnoj kliničkoj praksi, posebno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a za koji smo dobili mnogobrojne upite naših kolega je našao mjesto i na našem portalu. Limfadenopatija, kao i svaki drugi klinički znak može biti znak banalne infekcije, ali može biti i koban predznak ogromne borbe koja čeka i ljekara i pacijenta. Stoga je osobito bitno na vrijeme prepoznati limfadenopatiju i praktično na licu mjesta razlučiti da li uvećani limfni čvorovi zahtijevaju dalju dijagnostiku ili ne.

U ovom kratkom, ali jezgrovitom i vrlo poučnom predavanju, autorica daje osnovne preporuke temeljene na dokazu vezane za klinički pristup pacijentu sa limfadenopatijom; ovaj tečaj bismo preporučili kao obavezan za praktično za sve zdravstvene djelatnike i za ljekare svih grana medicine. Takođe, Vašoj pažnji preporučujemo i vrlo dobar i koncizan grafički prikaz algoritma kliničke obrade limfadenopatija, kreiran od strane tvrtke ROCHE uz čiju pomoć je ovaj tečaj i kreiran, a kojeg možete preuzeti sa OVOG linka.

Tečaj je preporučen za specijaliste i specijalizante: hematologije, onkologije, interne medicine, patologije, otorinolaringologije, plastične hirurgije, porodične medicine, pedijatrije, a pogodan je i za studente medicine.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *