fbpx

Vreme je za VAs

Hosted ByNikolina Andrić

Ja sam Nikolina Andrić i ja sam Homompreneur (Home+Mom+Enterpreneur).

Podkast Vreme je za VAs je namenjen vama koji želite da unovčite svoja trenutna znanja u online svetu.

U svakoj epizodi delim sa vama priču jedne žene koja je u tome uspela. Dosadašnje gošće se bave sledećim zanimanjima: Virtuelni Asistent, Copywriter, Bloger, YouTuber, Dula, Fitnes instruktor, Dizajner enterijera, Projektni Menadžer, Poslovni mentor, Marketing expert, Pisac, …

#53: Tijana Banović l Stvaramo proizvode koji kreiraju osećaj

Nikolina: Dobrodošla Tijana i hvala ti što si pristala da budeš moja gošća u ovoj epizodi podkast-a.

Tijana: Hvala tebi Nikolina što si me pozvala i moram odmah na početku da ispričam kako sam pre dve ili tri godine došla do nekog teksta, gde je pisalo pomalo senzacionalistički: “Radi 04:00 sata i zarađuje dobro.Sećam se da sam pomislila: ” Bože, ova žena je moj idol”. Stvarno, svaka ti čast na svemu što radiš.

Nikolina: Hvala ti mnogo! Ja i dalje, evo priznaću, nisam svesna koliko je ljudi čulo za mene. Baš kada sam bila na nekom predavanju o mentorstvu u Beogradu, vidim koliko mi žene prilaze i koliko su upoznate sa onim što radim.

Pozvala sam te da pričamo o tvojim počecima ali i o onome što je trenutno aktuelno kod tebe i tvoje porodice, jer imaš porodični posao. Takođe bih volela da pričamo o tome kako si se ti uopšte našla u online svetu i kako je to izgledalo kad si počela.

Tijana: Kod mene je sve išlo korak po korak, od one najniže letvice ka višoj. Kada sam imala 21.godinu i još uvek studirala na Filološkom fakultetu, počela sam da radim part- time posao, odnosno da radim promocije vikendom. Promovisala sam proizvode po marketima i uspevala da se izdvojim po prodaji od drugih devojaka. To je moj tadašnji direktor prepoznao, da bolje prodajem, da drugačije komuniciram sa tim ljudima i u celoj toj priči on mene poziva da dođem u agenciju u kancelariju da radim. Bio je u fazonu, ok, ona je na Filološkom fakultetu, na književnosti, pretpostavljam da zna da piše i da barata sa rečima i pitao me da krenem da radim kao kopirajter. Ja tada nisam imala pojma šta znači biti kopirajter, ali sam rekla da hoću. E kada sam došla kući krenula da guglam i čitam i da dolazim do nekih prvih tada tekstova o kopirajtingu u šta se tu radi. Trebalo je da znam da pišem u tom marketinškom smislu. Tu počinjem kao junior kopirajter, onda postajem senior kopirajter, a onda prelazim u drugu agenciju. Tada postaju aktuelne društvene mreže i klijenti počinju da uviđaju njihovu moć. A inače, digital je tada bio neko nevoljeno dete u koje niko nije verovao i nije hteo da da mnogo novca, bilo je čisto da se ispoštuje forma. U to vreme ja sam čitala bukvalno sve što sam mogla da nađem na internetu, svaku knjigu, sve što je bilo vezano za marketing i tu dolazim do jednog jako važnog momenta koji bih volela da spomenem, a to je da shvatam da nikada ne bih volela da predajem srpsku književnost i jezik u školi, da me to apsolutno ne interesuje i da sam totalno ušla u te neke marketinške vode i da mi je sve to mnogo interesantnije.Odlučim da promenim fakultet i upisujem Fakultet za medije i komunikacije – odsek novinarstvo, da bih unapredila taj spisateljski momenat. Najbolja stvar koja mi se desila u tom trenutku su časovi copywriting-a kod Voje Žanetića.

On je bio odličan mentor i otvorio mi je nove vidike.

Postajem community manager, pa onda postajem social Media manager, krećem da se interesujem za brojeve i i oglašavanje i u tom nekom periodu sam već provela pet šest godina u agencijskom životu. A znate kako kažu da oni koji izdrže više od godinu u agenciji nisu normalni ljudi, to je kao da si služio 34 vojna roka.

Moj najveći problem je tada bio što sam imala u jednom trenutku 11 klijenata, i to su bili potpuno različiti klijenti, sa različitim poslovima. Tu su bili NIS, Bambi , jedan Soko Štark, Guarana, jedan Red Bull, neke maramice za bebe, znači jako različiti proizvodi, različite usluge. U jednom trenutku mi je zaista postajalo previše da u periodu od 9:00 do 5:00 h budem kreativna za sve te klijente. Tada se prvi put javila ideja o našem biznisu, to jest da pokušam nešto u preduzetništvu.

Click to view: show page on Awesound

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *