fbpx

Vreme je za VAs

Hosted ByNikolina Andrić

Ja sam Nikolina Andrić i ja sam Homompreneur (Home+Mom+Enterpreneur).

Podkast Vreme je za VAs je namenjen vama koji želite da unovčite svoja trenutna znanja u online svetu.

U svakoj epizodi delim sa vama priču jedne žene koja je u tome uspela. Dosadašnje gošće se bave sledećim zanimanjima: Virtuelni Asistent, Copywriter, Bloger, YouTuber, Dula, Fitnes instruktor, Dizajner enterijera, Projektni Menadžer, Poslovni mentor, Marketing expert, Pisac, …

#52: Olivera Matović l Online podučavanje je moj posao iz snova

Nikolina: Ćao Olivera i hvala ti što si pristala da budeš moja gošća u ovoj epizodi podkasta.

Olivera: Ćao! Hvala ti puno što si me pozvala, jedva čekam da čujem šta ćeš sve da me pitaš.

Nikolina: Prvi put sam te upoznala kada je Jovana Miljanović letos organizovala meetup u Novom Sadu, i tu sam odmah prepoznala tvoju energiju kojom jednostavno zračiš kada pričaš o svom poslu. Zbog toga sam htela da podeliš svoju priču sa nama, a drugi razlog je zato što imaš vrlo interesantan posao koji će definitivno biti koristan svim našim slušaocima pa ja bih volela da nam za početak kaže šta je to što ti radiš i kada si počela.

Olivera: Trenutno imam jednu malu online školu poslovnog engleskog koja se zove English for success i to je nešto čime se ja bavim preko četiri godine. Naravno počela sam tako što sam radila za neke druge Internacionalne škole.

Nikolina: 2015. godine si počela da radiš online je li tako?

Olivera: Ja zapravo nikada nisam ni radila offline. 2014. sam zatrudnela, završila poslednji ispit na novinarstvu, i tu shvatila da time ne želim u Srbiji da se bavim. E pošto sam zaista od malena rasla uz računare i uz internet, ja sam ona generacije koja je odrastala uz MySpace, Facebook i tako dalje, nekako mi je bilo prirodno zapravo da prvo počnem da tražim posao online. Te 2015. sam počela sa pisanjem na UpWork-u gde sam naravno imala mnogo grešaka ali pričaću o tome kasnije. Kasnije sam se prijavila za jedan posao u školi u Meksiku gde su bili oduševljeni mojim znanjem engleskog jezika. Mislili su da sam iz Amerike. Meksikanci, sa kojima sam radila, su bili sjajni učenici, zaista ljudi koji meni odgovaraju. Međutim pošto sam radila od 3:00 do 7:00 h ujutro svaki dan posle nekog vremena je došlo do fizičkog zamora i više nisam mogla. Zatim sam radila sa nekom školom iz Vijetnama koja je bila najgora na svetu što se tiče organizacije. Kada sam zatrudnela drugi put nastavila sam sa radom, ali sam nakon porođaja jedno vreme pauzirala. No, kada radiš online nemaš porodiljsko i tako neke beneficije ubrzo sam nastavila raditi za jednu kinesku firmu.

Nikolina: A reci mi otkud uopšte to native znanje jezika, da li si živela negde u inostranstvu ili?

Olivera: Nisam. Moja mama je profesorka engleskog i ona mi je još od moje druge godine dovodila svoje bivše učenike koji su sa mnom radili. Naučila sam spelling, tačan i pravilan izgovor sa svim onim zvucima koji su danas našim ljudima problematični. Pritom sam naravno kako sam odrastala imala afinitet prema engleskom, zaista od malena ga obožavam, pa sam onda išla na neke internacionalne kampove gde sam imala prilike da više koristim jezik, pa sam išla u London jednom prilikom sa školom, što su sve bila sjajna iskustva. Ja stvarno osećam engleski kao svoj maternji jezik. Imala sam periode u životu kada sam sanjala na engleskom, mislila na engleskom.

Click to view: show page on Awesound

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *