fbpx

Vreme je za VAs

Hosted ByNikolina Andrić

Ja sam Nikolina Andrić i ja sam Homompreneur (Home+Mom+Enterpreneur).

Podkast Vreme je za VAs je namenjen vama koji želite da unovčite svoja trenutna znanja u online svetu.

U svakoj epizodi delim sa vama priču jedne žene koja je u tome uspela. Dosadašnje gošće se bave sledećim zanimanjima: Virtuelni Asistent, Copywriter, Bloger, YouTuber, Dula, Fitnes instruktor, Dizajner enterijera, Projektni Menadžer, Poslovni mentor, Marketing expert, Pisac, …

#47: Maja Gerin i Arnela Horman | Pepetuška je lutka sa dušom

Nikolina: Dobrodošle Majo i Arnela i hvala Vam što ste pristale da budete gošće u podkastu Vreme je za vas.

Maja i Arnela: Hvala na pozivu i hvala što ste odvojili vrijeme za nas.

Nikolina: Ovo će biti prvi put da imam dve gošće sa one strane, tako da vi imate to neko počasno mesto u mom podkastu.

Mnogi već znaju šta vi to radite, ali ispričajte nam kako ste došle na ideju da pravite personalizovane lutke?

Maja: Sve je počelo od trenutka kada sam postala mama i poželjela neke drugačije lutke za svoje dijete. Sa drugaricom koja je produkt dizajner sam sjela i osmislila izgled lutke.Počelo je kroz jednu igru, to nije trebalo da bude mi posao ni biznis. Ali kad sam presabrala neke stvari i shvatila da od svog “ozbiljnog posla” nemam vremena za bebu niti da budem istinski ispunjena, odlučila sam da se posvetim samo Pepetuškama.

Nikolina: Ono što me je ponukalo da vas pozovem u moj podkast je jako interesantna priča sa Konferencije Biznis na štiklama. Koji je to bio prelomni momemat?

Maja: Hahahaha, prelomnih momenata u ove dvije godine našeg poslovanja je bilo mnogo, ali eto onaj koji nikada nećemo zaboraviti je kada sam novac koji mi je Arnela posudila, jer sam se morala izvući iz finansijske zavrzlame u kojoj sam tada bila, greškom bacila u kontejner.

Arnela: Tada sam i ja uvidjela da je vrijeme da se priključim priči. Jer sam je osjećala kao dobru i plemenitu za sve. Nije uvijek lako. Nekim danima ja dižem Maju iz bedaka, a nekim ona mene. Zajedno smo jače i zajedno se definitivno dopunjavamo. Ovo je naša životna priča. Takođe je bitno, da sada svako može dobiti svoju lutku. Ne mora biti neka VIP ličnost.

Nikolina: Jako mi je interesantno što si spomenula kako ljudi reaguju na to kada vide sebe u obliku lutke.

Maja: Da, te lutke i liče i ne liče na njih ali svi budu u fazonu:”Wooow, ista ja”.

Nikolina: A zašto lutke imaju samo oči?

Arnela: Vodile smo se idejama Rudolfa Steinera koji je govorio da djeci ne treba nametati osjećanja. Pa smo na lutkinom licu stavile samo oči, a vlasnici imaju pravo da im udahnu dušu i daju osjećanja.

Click to view: show page on Awesound

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *