fbpx

Mara Tomić je virtuelni asistent za nemačko govorno područje već 10 godina. Pored asistentskog posla, uživa u EFT tehnikama, meditaciji i obožava sebe kao motivacionog govornika, a i Vi ćete kad poslušate celu epizodu. Inače, živi i radi online iz Bijeljine i zaista je pravi dokaz da može i porodica i karijera. Ima dvoje dece i neizmernu podršku svih ukućana za svoj posao. Sve to sjajno zvuči, ali Mara ne krije da je morala da povuče jasnu granicu između posla i porodice.

Kao neko ko je rođen i školovan u Švajcarkoj, Mara je srećna što joj je Nemački jezik maternji. To nije rekla ona, već ja samo konstatujem, a ona se, sigurna sam, slaže sa mnom 🙂

Nakon iskustva u offline svetu i tradicionalnom zaposlenju, rešila je da se okuša i u online svetu. I to ni manje ni više nego da upravlja kolima za golf (sportsku igru) u Frankfurtu, direktno iz svoje kuće u Bjeljini. Poslušajte celu epizodu da čujete kako je došla do pomenutog posla, šta joj je on kasnije doneo i koliko je u stvari uticao na njenu sadašnju karijeru.

Pored posla virtuelnog asistenta, Mara zaista uživa da deli svoje znanje, kako po pitanju online rada, tako i EFT tehnika i NLP-a.

Pričale smo o organizaciji rada od kuće, o omiljenim knjigama, zašto obožava nemačke edukacije (posebno obratite pažnju na ovaj deo) i tu mi se jaaako svidelo ono što sam čula, jer može biti veoma korisno za sve nas koji radimo bilo koju vrstu edukacije.

Zaista smo obe uživale u ovom razgovoru i veoma mi je drago što priču delimo i sa tobom.

Detaljnije na nikolinaandric.com/27-mara-tomic/

Click to view: show page on Awesound