fbpx

Followupovi

  • prvi followup je naš, tj. Mikijev, da se izvini za kvalitet zvuka prošle epizode. U strahu od buke je „odvalio“ podešavanja za Denoise filter u Audio Hijacku na maksimum pa je time posle u Audacityju morao ručno da pojačava svoj i Vladin glas što je ponekada samo pojačalo „ječanje“ jer je denoise prethodno uklonio pojedine frekvencije iz snimljenog glasa. U svakom slučaja, škola je naučena, a obećavamo da ćemo se ponoviti čim pre stignemo sa dva Yeti mikrofona, možda već u septembru kada naš gost Vlada iz prethodne epizode bude išao za SAD

  • Lazar Kovačević nam je na Tviteru u vezi sa zvukom kod poslednje epizode rekao da probamo sa Google Hangouts, dok se Miloš Damnjanović nadovezao da je i FaceTime bolji od Skypea

  • Sloba Ljubišić, naš dopisnik iz Windows sveta koji je našu epizodu snimljenu u Grčkoj slušao na letovanju u Španiji, s obzirom da je Sloba opet poslao dugačak mail, ukratko smo ga prepričali, a suština je da je imao isti problem da popodne pa do negde 23h nema Interneta zbog toga što su gosti došli na večeru i spremanje za večernji izlazak, izvan hotela free WiFi-a nema, a pord onih mesta koje smo i mi pomenuli (Starrbucks, MCDonalds, Sloba posebno pohvalio Burger King), setio se i da oni dvospratni hop-on hop-off autobusi imaju besplatni WiFi. Naveo je i ponude koje imaju Vodaphone, Movistar i Orange.

  • još jedan od Slobe, kraći, preporuka za eksternu bateriju od 100000 mAh.

  • Čika Kosta kroz Slack: FollowUp za Grčku i navigaciju. Ja sam sada koristio Here maps koji je potpuno besplatan i poseduje offline mod, skidate mape po želji jedino što je potrebno imati nalog (naravno sve besplatno). Mogu vam reći da je odlična stvar jer sam ih koristio na kompu kad smo planirali razne izlete po olimpskoj regiji. Preko kompa nađem sve, ubeležim u svoje grupe favorita, i pokrenem navigaciju na fonu jednom dok sam na wifi-ju kako bi pokupio nove sačuvane lokacije. Vozali smo se kroz par gradića i većih gradova po Grčkoj, ali i na Olimp i lokalne neke plaže u toj regiji. Odlično radi, čak super planira rute a da izbegava puteve sa putarinom jer smo mi bili na par stotina metara od e75 autoputa. Jednom sam se pravio pametan i nisam uključio navigaciju pa sam za 5km autoputa od litohora do leptokarie kad sam krenuo za pivo platio 1.8€ putarinu. :simple_smile: Eto, čisto da je ljudi imaju u vidu kao besplatnu i potpuno funkcionalnu offline alternativu :simple_smile: Ovde smo pomenuli i post Vlade Ćalića na Fejsbuku o utiscima korišćenja raznih mapa.

  • Apple Music ono baš njesra. Ovo sam i ja primetio dosta, totalni smor

  • Da li je ovo followup ili ne, kako se snaći kada nešto pođe po zlu kao što je Mikiju vrisnula ploča dva dana pošto je montirao i poslao audio na sajt, tj. publikovao „grčku epizodu“, pored Vlade Veljkovića pomoć da izvadi disk iz laptopa je imao od ljubazne devojke iz radnje iStorm, grčkog Apple Premium Resselera, unutar Cosmos tržnog centra.

Vesti

Epizoda

Veselice

Zahvalnice

Snimljeno 12.08.2015. kroz Audio Hijack 3 i FaceTime.

Uvodna muzika by Vladimir Tošić.

Logotip by Aleksandra Ilić.

Artwork epizode Izgubljeni koraci (2013) by Saša Montiljo