fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U današnje vreme, pronalaženje posla nakon završenog fakulteta može predstavljati izazov za mnoge mlade kolege. Nikada nisam planirala da postanem nastavnica, ali sam igrom srećnog slučaja ušla u učionicu 2009. godine i osetila se kao kod kuće. Od nepostojanja želje za nastavničkim pozivom do pronalaska posla, smatram da su ključni upornost, istrajnost i kontinuirano usavršavanje nakon fakulteta.

Nakon napuštanja posla lektora na televiziji, odlučila sam da krenem u potragu za novim poslom i da završim svoj magistarski rad. Ali, traženje posla je bilo teško – slala sam CV na brojne adrese. Uglavnom sam dobijala odbijajuće odgovore ili potpuno ignorisanje. Međutim, nisam odustajala i na kraju sam dobila poziv iz matematičke gimnazije za posao nastavnika na zameni. Razgovor za posao je kratko trajao što je izazvalo razočaranje kod mene. Danas, iz ove perspektive, shvatam da nije duže ni trebao da traje i da je upravo raznolikost mojih ličnih veština bila od presudnih uloga da dobijem posao.

Ova epizoda je tu da nas podseti da istrajemo u potrazi za poslom i da se nastavimo usavršavati u domenu koji nam je dostupan. Na kraju, podstičem vas da budete hrabri i uporni u potrazi za poslom i da verujete da će se prilika na kraju pojaviti.

Teme obrađene u ovoj epizodi: 

  • Naučićete kako se nositi s osećajem nesigurnosti i pronalaziti svoj put ka budućem uspehu.
  • Otkrićete važnost istrajnosti i kontinuiranog usavršavanja u potrazi za poslom.
  • Čućete kako su sasvim male stvari, poput učenja znakovnog jezika, mogle presuditi u dobijanju posla.
  • Osetićete podršku i motivaciju da istrajete u traženju posla i verujete da će se posao naći.

Povežimo se na: 

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/just-srpski/message