fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Az Élni külföld élet második adásában Mészáros Nóra vizuális művésszel beszélgettünk, aki jelenleg Berlinben él. Nórát a kíváncsisága és a tanulási ambíciói motiválták, hogy külföld felé kezdjen kacsingatni, majd tudatosan kezdett azon dolgozni, hogy Szerbián kívül tanulhasson tovább. A választás szándékosan esett Németországra, mert nem szeretett volna túl messze kerülni szülőhazájától. A műsorból elsőkézből tudhatjuk meg, hogy milyen a művészek élete Berlinben.

Milyen hatással lehet ránk, ha naponta négy nyelvet kell használnunk aktívan? Vajon beszélhetünk-e bármilyen stabilitásról és biztonságról a művészek világában? Mit áldoznánk fel az alkotói szabadságért?

„Amikor eldöntöttem, hogy máshol szeretném folytatni a tanulmányaimat, az ok az tulajdonképpen az volt, hogy fejlődjek mint művész – egyfajta önkutatás –, és nem gondolkoztam azon, hogy sikeres karriert szeretnék. Nagyon ambiciózus voltam már a tanulmányaim során, és úgy éreztem, hogy ennek az ambíciónak Szerbiában nincs igazán helye. Szerettem volna megőrizni a szabadságomat, hogy más médiumokban is kipróbálhassam magam, és hogy úgy alkossak, ahogyan szeretnék.“

A műsort készítette: Kakuszi Elvira

Felelős szerkesztő: Pressburger Csaba